Schuimnest koppel Honing Goerami’s

Mijn koppel Honing Goerami’s heeft een schuimnest aan de oppervlakte, en honderden jongen, die door het mannetje worden beschermd. Bij Goerami’s nemen de vaders de opvoeding voor hun rekening, de rol van moeders is uitgespeeld nadat de eitjes zijn gelegd. Elke andere vis of garnaal die in de buurt komt, zelfs de moeder wordt weggejaagd. Ook mijn hand wordt aangevallen dus ik stel het snoeien van de waterplanten even uit.

aquariumman-aquarium-inrichting-onderhoud-koppel-honing-goeramis

aquariumman-aquarium-inrichting-onderhoud-koppel-honing-goeramis-2

 

Trots op mijn 5-sterren Google reviews

Ik ben erg trots op mijn 5-sterren Google reviews:

“Ik beveel hem van harte aan. Hij is zeer ervaren, weet overal een oplossing voor, en komt met goede ideeën.”

“Mijn bak is moeiteloos opgestart en was vrijwel meteen goed in balans. Genieten.”

“I can fully recommend his work and presence, you will have lots of pleasure for very long time!”

De heilzame werking van een aquarium

“Een professioneel ingericht aquarium, met zachte verlichting, goed aangebrachte beplanting, hout en stenen, biedt een aanblik die nooit verveelt.”

Spanning verminderen in de wachtkamer of op de werkvloer

Vanwege het rustgevende effect is een aquarium zeer goed op zijn plaats in de wachtkamer van huisarts, tandarts en fysiotherapeut. In Scandinavië zijn er niet voor niets zoveel wachtkamers met aquariums.
Ook in een drukke werkomgeving is het kijken naar een aquarium met planten en vissen een effectieve manier om even tot rust te komen;luchtverkeersleiders op Schiphol doen dat bijvoorbeeld.

Lees meer in de folder (download pdf)

Nieuw aquarium

De aquarium man heeft onlangs een nieuw aquarium geïnstalleerd, ingericht en in onderhoud genomen – zie foto – voor een particuliere client in Utrecht. De plantengroei vordert gestaag en de vissen zijn happy.

aquariumman-aquarium-inrichting-onderhoud-nieuw-aquarium

Plaatsing en inrichting 200 liter aquarium

De aquarium man heeft met veel plezier een aquarium van 200 liter geplaatst en ingericht voor een nieuwe particuliere cliënt in Amsterdam. De kleuren, vormen en elegante bewegingen van onderwaterleven in een aquarium worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om de natuur in de woonkamer te halen.

aquariumman-aquarium-inrichting-200liter-aquarium

Honing Goerami; natuurlijke dood of euthanasie?

Soms is er tijd om na te denken over serieuze zaken ….
Ik ben gehecht geraakt aan mijn inmiddels stokoude Honing Goerami. Zijn vrouwtje is al lang geleden dood gegaan, hij leeft door. Toch zie ik dat al zijn zintuigen achteruitgaan. Hij lijkt steeds minder te zien en zijn voedsel alleen nog te vinden met zijn voelsprieten. In de natuur zou hij snel gegrepen worden door een natuurlijke vijand. In het aquarium gebeurt dat niet. Ik vind het beter om hem te euthaniseren voordat hij de hongerdood sterft. Maar ook weer niet te vroeg natuurlijk.
Hoe bezorg je een visje een zachte dood?
Doe twee druppels kruidnagelolie in een glas aquariumwater en roer het goed door. Doe de vis erin. Zet het glas 15 minuten in de vriezer. Daarna de dode vis met het water doorspoelen in de WC.
De kruidnagelolie werkt als een slaap- en verdovingsmiddel en na enkele minuten treedt een zachte dood in.

aquariumman-aquarium-inrichting-onderhoud-honing-goerami

Verhuisbericht

Op 3 en 23 juli vorig jaar schreef ik al over mijn 10-potige heremietkreeft in zijn oranje gestreepte sokken. Onlangs heb ik wat nieuwe schelpen toegevoegd en: hij is direct verhuisd naar een nieuwe woning!

Het nut van kleine drijfplantjes in een aquarium

Kleine drijfplantjes zijn heel nuttig, hun wortels zuiveren het water en de vissen willen soms schaduw. Toen ik vandaag een handje overtollig wegnam en in het volle zonlicht bekeek met een sterke leesbril zag ik nogal wat minuscule torretjes en vlooien en vliegjes. Die microkosmos op het wateroppervlak is waardevol voedsel voor de vissen.

Een nieuw paludarium

Vandaag heb ik bij een cliënt een paludarium geplaatst en ingericht. Een paludarium is een combinatie van aquarium en terrarium, dus met een water- en land gedeelte.
Na ca. 2 weken ‘indraaien’ kunnen hier vissen en amfibieën gehuisvest worden.

Chinese Pijlvis

Welkom in je nieuwe huis, Pijlvis.

Een nieuwe bewoner in het zeewater aquarium; de Chinese Pijlvis, Nemateleotris magnifica. Een mooi, timide visje die zich toch snel thuis voelt.

Review Mw. H. van Velden

“Peter, De Aquarium Man, zette voor mij een zoetwater aquarium op van 60 cm breed, 120 liter en richtte het in. Ik vroeg hem, omdat ik gezien had dat hij zijn eigen aquaria inricht met een groot gevoel voor schoonheid. Ik geef de vissen zelf te eten, Peter komt elke twee weken en doet het onderhoud. Dat doet hij met grote zorgvuldigheid, en we overleggen over waar het misschien een beetje anders kan, ik vraag, hij adviseert en voert uit. Eigenlijk hoef ik alleen maar te kijken en te genieten…..ik vind het een bijzonder fijne oplossing, zelf een aquarium bijhouden is veel werk en je weet vaak zelf niet hoe je iets het beste doet. Peter weet dat wel.”

Hanneke van Velden, Amsterdam, maart 2019