Over mij

de aquarium man

De Aquarium Man - logoMijn naam is Peter Schoutens en ik woon in Amsterdam.
Als klein kind was ik al gefascineerd door het waterleven in de sloten, rivieren, meren en zeeën. Als 8-jarig jongetje kreeg ik mijn eerste aquarium, waar ik zelfgevangen vissen uit de sloot in huisvestte en verzorgde.


Enkele jaren later ging ik kleurrijke tropische zoetwatervissen houden. Het creëren van een mooi onderwaterlandschap, waar zwemmende bewoners zich thuis voelen is een hobby gebleven tot vér na mijn studententijd. Mijn fascinatie voor dieren en planten in aquariums, en in de mysterieuze natuur van meren en zeeën is altijd gebleven. Snorkelen en duiken staan vaak op het programma tijdens mijn vakanties.

Na mijn studententijd heb ik met veel plezier 35 jaar gewerkt in een 5-tal leidinggevende functies op het gebied van Facility Management in de gezondheidszorg en in musea in Amsterdam.

Vanaf 2016 heb ik het plezier van aquariumverzorging herontdekt en ben ik begonnen om professioneel aquariums voor anderen in te richten en te onderhouden. Inmiddels heb ik ook de nodige ervaring opgedaan met zeewater aquariums. Naast veel kennis en ervaring heb ik een scherp oog voor aquarium esthetiek en de gezondheid van vissen. Hoe gezonder zij zijn, hoe meer plezier u heeft van uw aquarium. Op basis van mijn kennis en ervaring breng ik doorlopend verbeteringen aan in de aquariums die ik onderhoud. 

Alle foto’s bij Foto’s & reviews zijn van door mijzelf ingerichte aquariums en door mij gemaakt.

Neem contact op als u vrijblijvend een gesprek wilt over de mogelijkheden. Ik kom graag bij u langs en maak een eveneens vrijblijvende offerte op maat.

aquariumman-aquarium-inrichting-onderhoud-zoetwater-zoutwater-peter-schoutens
Facebook
LinkedIn