Waarom een aquarium?

Jong en oud, mensen van alle leeftijden zijn gefascineerd door zwemmende vissen in een mooi aquarium. Er gaat rust uit van gezonde vissen die zich zichtbaar prettig voelen. Bij een professioneel ingericht aquarium geven zij, samen met de zachte verlichting, goed aangebrachte beplanting, hout en stenen een aanblik die nooit verveelt.

Enkele minuten kijken is voldoende om stress of frustratie af te laten nemen en de bloeddruk te laten dalen. Het heeft een heilzame werking, net als yoga, meditatie, kijken naar beeldende kunst, luisteren naar muziek of een boswandeling. In een drukke werkomgeving is het kijken naar een aquarium een zeer effectieve manier om even tot rust te komen en na enkele minuten weer fris aan de slag te gaan.

de aquarium man inrichting betta

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van een aquarium, in bijvoorbeeld de wachtkamer bij de dokter en tandarts en in het ziekenhuis. Kinderen, volwassenen en ouderen hebben er baat bij. De therapeutische werking bij ouderen met dementie en Alzheimer, en bij jongeren met aandachtsproblemen, ADHD/ADD of enige vorm van autisme, is eveneens aangetoond.

Lees meer:

Facebook
LinkedIn